UIMAKOULUT

Lapsi-aikuinen -uimakoulut

Aikuisen ja lapsen yhteisiä uintihetkiä järjestetään Tampereen portilla, joka on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton turvallisen vauvauintipaikan vaatimukset täyttävä allastila.

Uintitunnit ovat perheen yhteisiä leikkihetkiä, joihin molemmat vanhemmat voivat osallistua. Tunnit sisältävät niin ohjattua toimintaa ryhmässä kuin perheiden omia leikkejä yksilöllisesti. Uinnit perustuvat lapsilähtöiseen opetukseen, joissa jokainen perhe pääsee etenemään omassa tahdissa.

Vauvauinti   3 –9 kk

Vauvauinti on vauvaikäisen (3-9 kk) lapsen ja hänen vanhempiensa yhteinen leikki- ja touhuhetki lämpöisessä vedessä. Tarkoituksena on totuttaa vauva ja hänen vanhempansa vesielementtiin etenemällä vauvan ehdoilla sekä pyrkimällä seuraamaan vauvan motoriikan kehitystä.

(Edellytys osallistumiselle on vauvan 3kk ikä sekä 5kg paino.)

Vauvauinnista voi jatkaa ryhmään: Jatkavat vauvat

Hinta: 240 e
Ohjaajien määrä: 1
Harjoituskertoja: 15
(1 per viikko)
Uimapaikka:
- Tampereen Portti

Jatkavat vauvat   9 –18 kk

Suositeltava ikä jatkaviin vauvoihin on 9 kk – 1,5 vuotta. Uinnin aikana hyödynnetään vauvauinnissa opittua sukellustaitoa, näiden lisäski harjoitellaan tasapainoilua, uintipotkuja sekä kehitetään lapsen motorisia taitoja.

HUOM! Vauvauinnin käyminen EI OLE edellytyksenä osallistumiselle.

Jatkavat vauvat-ryhmästä voi jatkaa ryhmään: Taaperot

Hinta: 240 e
Ohjaajien määrä: 1
Harjoituskertoja: 15
(1 per viikko)
Uimapaikka:
- Tampereen Portti

Taaperot  1,5 –3 v

Taaperouinti on suunnattu 1,5 – 3 vuoden ikäisille lapsille. Uinnissa hyödynnetään vauvauinnissa opittua sukellustaitoa, joka on muuttunut pikkuhiljaa opituksi taidoksi pidättää hengitystä tai puhaltaa ilmaa ulos sukelluksen aikana. Ryhmään voi osallistua, vaikka vauvauintia ei olisi käynyt. Harjoitellaan leikkien ja laulaen oman aikuisen kanssa.

Taaperoista voi jatkaa ryhmiin: Lapsi-vanhempi -ryhmä, Vesikirput tai EasySwim Survival

Hinta: 240 e
Ohjaajien määrä: 1
Harjoituskertoja: 15
(1 per viikko)
Uimapaikka:
- Tampereen Portti

 

Lapsi-vanhempi -uinti  3–6 v

Ryhmä on suunnattu 3-6-vuotiaalle lapselle sekä hänen vanhemmalleen. Ryhmässä harjoitellaan veteen puhaltamista, kasvojen laittamista veteen, sukeltamista, reunalta hyppäämistä, kelluntoja, liukuja sekä uinnin alkeita. Ryhmässä edetään leikin kautta. Ohjaaja eriyttää tarvittaessa toimintaa, joten ryhmään sisäiset tasoerot eivät haittaa. Tavoitteena oppia sukeltamaan, kellumaan ja liukumaan. Tämä on hyvä ryhmä ensimmäiseksi uintiharrastukseksi lapsille, sekä loistava mahdollisuus jatkaa lapsen ja vanhemman yhteistä harrastusta Taaperot -ryhmän jälkeen.

Lapsi-vanhempi -ryhmästä voi jatkaa ryhmiin: Perheuinti, Vesikirput tai EasySwim Survival

Hinta: 240 e
Ohjaajien määrä: 1
Harjoituskertoja: 15
(1 per viikko)
Uimapaikka: Tampereen Portti

 

Perheuinti  3kk–6 v

Perheuinti on kahden lapsen ja kahden vanhemman yhteinen uinti- ja leikkihetki. Lapset voivat olla iältään 3:sta kuukaudesta 6-vuotiaaseen. Tarkoituksena on totuttaa lapsi vesielementtiin lapsen ikä ja taso huomioiden. Ensisijaisesti ryhmä on tarkoitettu 3-12 kk ikäiselle lapselle yhdessä perheen alle 6 vuotiaiden sisarusten kanssa.  Ohjaaja eriyttää opetusta, jolloin kaikki lapset saavat yksilöllisiä ohjeita. joten ikärajat eivät ole kovinkaan tarkkoja. Isoimmille lapsille opetetaan tason mukaan uinnin alkeita/uintilajeja. Vauvauinnin aloittamiseen ei ole enää ns. yläikärajaa, vaan vauva voi aloittaa minkä ikäisenä vaan (kunhan on täyttänyt 3 kk ja painaa vähintään viisi kiloa). Perheuinnissa on enimmillään kuusi perhettä altaassa samanaikaisesti.

Hinta: 290 e
Ohjaajien määrä: 1
Harjoituskertoja: 15
(1 per viikko)
Uimapaikka: Tampereen Portti