UIMAKOULUT

Uimakouluohjaajat

TaTU-nallen ohjaajakaarti on varmasti osaavimmasta päästä mitä alalta löytyy. Suuri osa ohjaajista on liikunnanohjaajia tai liikuntaneuvojia, eikä alalle kouluttamattomia ohjaajia ole mukana lainkaan. TaTU-nalle pitää myös omia koulutuksia ohjaajille, joilla taataan mahdollisimman laadukas ohjaustoiminta jokaisessa toimintapisteessä.

Uimakouluohjaajien pelisäännöt löytyvät täältä.

Susanna Kinnunen

Äitiyslomalla heinäkuusta 2019 alkaen

Olen työskennellyt TaTU:lla syksystä 2014. Olen valmistunut Kuortaneen Urheiluopistolta vuonna 2012, ja Vierumäen Urheiluopistolta liikunnanohjaajaksi vuonna 2018. Olen puolet elämästäni ehtinyt liikuttaa lapsia useamman eri lajin parissa. Uinnin parissa olen työskennellyt reilu kymmenen vuotta eri ikäisten lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Huomioin uimakoululaiset yksilöinä, ja opetan heitä leikin kautta. Parasta uinninohjauksessa on nähdä positiivisen palautteen vaikutus ja oppimisen ilo.

Laura Kostiainen

Olen opettanut uintia vuodesta 2004. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja ja lisäksi minulla on uimaopettajan, vauvauintiohjaajan ja erityisuintiohjaaja koulutus. Mielestäni oppimisen sekä onnistumisen ilo on aina ihana nähdä uimarin kasvoilta. TaTU:ssa parasta on yhteishenki sekä ohjaajien motivoitunut asenne työntekoon.

Mina Taipale

 

Olen ohjannut ja valmentanut uimareita jo 10 vuotta, seka toiminut liikunnanohjaajana 5 vuotta. Uintipuolen lisäkoulutuksia minulla on vesiralli- sekä uimaopettajakoulutus. Valmennuskoulutuksia olen käynyt tasoon 2 asti. Parasta uimakouluissa on nähdä lasten nopea kehitys ja heidän ilonsa, kun he oppivat uusia asioita. TaTU:ssa toimin EasySwim ohjaajana sekä kilpauintiryhmän 2 apuvalmentajana.

Elina Karinkanta

 

Kiinnostuin ohjaamisesta oman uintiharrastukseni kautta. Lopetettuani kilpauinnin halusin jatkaa lajin parissa ja ryhdyin ohjaajaksi. Parasta ohjaamisessa on ehdottomasti iloinen ja reipas tekeminen altaassa. Olen ohjannut sekä EasySwim- että vesitaituri ryhmiä ja olen kouluttautunut EasySwim -ohjaaja. TaTU:n uimakouluissa aloitettuaan voi halutessaan jatkaa omaa harrastustaan aina kilpauinnin edustusryhmän asti.

Annika Karinkanta

Olen edelleen aktiivinen kilpauimari ja kiinnostuinkin ohjaamisesta oman harrastukseni kautta. Minulla on jo vuoden ohjauskokemus vesitaituri ryhmistä ja syksyllä 2019 kouluttauduin myös EasySwim-ohjaajaksi. Mielestäni parasta ohjaamisessa on se, kun näen lapsilla olevan hauskaa. TaTU:n uimakouluissa laadukkuus sekä liikunnan riemu näkyvät jokaisella tunnilla ja oppimista tapahtuu kaikilla elämän osa-alueilla, myös altaan ulkopuolella.

Terhi Soukka

 

Olen ohjannut uimakouluja TaTU:sssa vuodesta 2016 asti. Olen käynyt SUH:n uimaopettajakoulutuksen, sekä EasySwimkoulutukset StartUp:sta Familyyn saakka. Minulle ykköjuttu uimakouluissa on se, että lapset kehittyvät ja kokevat oppimisen ilon. Tavoitteenani on, että uimakouluissa kaikilla on hauskaa, joten pyrinkin suunnittelemaan tunnit huomioiden myös maailman jossa lapset elävät. Käytän opetuksessa lapsille mielekkäitä tapoja oppia, kuten esimerkiksi mielikuvituksellisia harjoitteita ja erilaisia leikkejä.

Netta Nyberg

 

Esittely tulossa

Tiina Soukka

Olen ohjannut TaTU:ssa monenlaisia uimakouluja, pienimpien lasten EasySwim ryhmistä aikuisten alkeisryhmiin. Ohjaajana olen kannustava ja usein myös lempeä. Uintipuolella olen käynyt seuraavat kurssit: SUH uimaopettaja, EasySwim, nalle- ja nassikkapaini sekä uimaliiton taso 1 valmentajakoulutus. Tällä hetkellä opiskelen luokanopettajaksi.

Viivi Kuusinen

Lopetin itse kilpauinnin vuonna 2017, jonka jälkeen siirryin ohjaamaan uimakouluja ja kesäleirejä. Olen käynyt EasySwim-koulutuksen. Uimakoulujen ohjaamisessa parasta on huomata lapsien oppivan ja kehittyvät sekä sen, että heillä on hauskaa.

Ida Hulkko

Oman uintiurani parhaat saavutukset ovat olleet EM 5. ja MM 8.  Lisäksi minulla on 50 m rintauinnin SE ja useita Suomen mestaruuksia. Uintimaajoukkueessa olen ollut 2014 lähtien. Lisäksi olen toiminut valmentajana vuodesta 2016 ja ohjaajana 2017. TaTU:n uimakouluissa parasta on se, että niissä edetään leikin ja pelien avulla, lasten ehdoilla. Ilo ja riemu näkyvät jokaisella tunnilla mikä on ehdottomasti työn parhaita puolia.

Juho Lampinen

 

Olen päivätyöltäni liikunnanohjaaja Tampereen kaupungilla ja löysinkin sitä kautta itseni ohjaamasta myös TaTU:n uimakouluja. Lisäkoulutuksina minulla on uimaopettaja-, erityisuinti -, sekä EasySwim-koulutukset. Mielestäni ohjauksen ydin on nähdä oman työnsä hedelmä lasten kehittyessä ja oppiessa uusia asioita. Pienempien lasten ilo ja riemu vedessä sekä uinnin maailman avautuminen lapsille on ehdottomasti parasta ohjaustyössä.

Krista Niskakari

 

Olen ohjannut 10 vuotta lasten ja aikuisten liikuntaa. Uimaopettajana olen toiminut 3 vuotta ja pohjakoulutukseltani olen liikuntaneuvoja. Tällä hetkellä kouluttaudun fysioterapeutiksi ja minulla on myös valmiudet erityisuinnin, vauva- ja perheuinnin ja EasySwim-kurssien ohjaukseen. Oma tavoitteeni ohjauksissa on aina mahdollistaa jokaiselle sopiva vaikeustaso.

Matti Lahtinen

 

Esittely tulossa

Henna Nigmann

 

Opiskelen tällä hetkellä liikunnanohjaajaksi ammattikorkeakoulussa ja ohjaan samalla ryhmäliikuntaa. TaTU:n uimakouluista ohjaan yhteistyöryhmiä, joihin kuuluvat perheuinti sekä erityisuinnit. Olen kouluttautunut Easy Swim -ohjaaja sekä SUH:n vesitreeniohjaaja. Kaikessa liikunnanohjauksessa ja -opetuksessa pidän tärkeänä vuorovaikutusta ja jokaisen lapsen kohtaamista yksilönä.Vaikka tavoitteena on uimaan oppiminen, toinen yhtä tärkeä tavoite on liikunnan ilo ja tekemisen riemu.

Elias Korpi

 

Olen ohjannut uimakouluja vuodesta 2018. Ohjaajaurani alkoi kun oma harrasteryhmän ohjaaja sano, että voisin hakeutua ohjaajaksi Cetukseen Espoossa. Syksyllä 2020 Tampereelle muuton jälkeen jatkoin ohjausuraani TaTU Tampereen ohjaajaringissa. Uinnissa parasta on lajin monipuolisuus.

Lotta Ilmarinen

Olen aktiivisesti toiminut uimaopetuksen parissa vuodesta 2011 lähtien. 2014 olen saanut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uimaopettajan, uinninvalvojan ja rantapelastajan pätevyyden. EasySwim ohjaajana olen toiminut myös vuodesta 2014 lähtien. Tatulla olen ohjannut 2016 loppuvuodesta lähtien. Tieni uimaopetuksen ja vesiturvallisuuden pariin alkoi omasta kilpauintiharrastuksestani.

Laura Nyberg

Olen ohjannut uimakouluja 2011 vuodesta lähtien 2-12 vuotiaille lapsille sekä aikuisille. Minulla on vesiralliohjaajan koulutus. Mielestäni veteen kannattaa totuttautua pienestä asti ja vettä ei kannata pelätä.

Irma Kuusirati

 

Olen toiminut ohjaajana jo toistakymmentä vuotta. Olen kouluttautunut monissa uinninohjauksen koulutuksissa aina uimaopettajasta hydrobic-vesijumppaohjaukseen sekä vauva- ja perheuintiin. Mielestäni uimataidon oppiminen on oikeus, joka parhaimmillaan kestää lapsesta ikäihmiseksi. Parasta TaTU:n uimakouluissa on suunnitelmallisuus ja siitä toteutunut uimakoulujatkumo. Uimataito on satsaus omaan terveyteen jo pienestä pitäen.

Noora Poutanen

 

 

Olen aloittanut ohjaustoiminnan TaTU:ssa vuonna 2015 kesäleirien merkeissä, ja syksyllä 2020 siirryin myös altaan puolelle ohjaamaan. Oma taustani löytyy kilpauinnista, jossa oma urani päättyi vuonna 2020. Olen käynyt Uimaliiton tason I valmentajakoulutuksen sekä seuran sisäisiä ohjaajakoulutuksia. Parasta uimakoulujen ohjaamisessa on nähdä lasten innostuvan uinnista ja kehittyvän. Ohjatessani lapsia haluan varmistaa, että oppiminen tapahtuu aina ilon kautta.

Iina Kärkkäinen

 

Olen ammatiltani liikuntaneuvoja ja teen monipuolisesti eri liikunta-alan töitä. Uimaopettajan hommissa kokemusta löytyy muutaman vuoden takaa eri-ikäisten kanssa. Olen suorittanut uimaopettaja- sekä tekniikka- ja vesiralli -koulutukset. Oma taustani uintiin tulee vesipallon kautta. Mielestäni parasta on nähdä kun kurssien aikana vesirohkeus kehittyy ja sitä myötä taidotkin alkavat näkyä.

Ninna Salminen

 

Olen itse uinut kilpaa lukioikäiseksi asti, minkä jälkeen olen jatkanut uinnin parissa valmentaen ja ohjaten. Aloitin ohjaamisen Vantaalla kymmenen vuotta sitten vesirallien ja tekniikkaryhmien parissa. Tampereelle muutin 2014, minkä jälkeen siirryin ohjaamaan pääasiassa tekniikka- ja kilparyhmiä. Olen koulutettu EasySwim- ja vesiralli ohjaaja sekä uintivalmentaja. Lähtökohtani ohjaajana on, että lapsilla on hauskaa altaassa ja että uinnista tulisi jokaiselle hyvä ja turvallinen harrastus.

Aapo Kinnunen

 

Olen vapaa-ajallani innokas uimari. Olen aiemmin toiminut vapaaehtoisena erilaisissa liikuntatapahtumissa ja nyt vedän vesitaiturit ryhmiä Tampereen uintikeskuksessa. Parasta uinnissa ja sen opetuksessa on kuulla ne innostuneet huudahdukset kun joku, lapsi tai aikuinen, huomaa oppineensa uimaan.

Petja Yritys

 

Olen Käynyt uimaliiton 1 tason valmentaja koulutuksen, minkä lisäksi lähes kaksikymmenvuotisen kilpauintiurani aikana olen syventynyt uinnin saloihin perusteellisesti. Uimaopettajan urani alkoi 2011 Hyvinkäällä. Muutaman satunaisen ohjauskerran jälkeen sain jo 4 ohjausryhmää vastuulleni. Tuosta kesästä olen säännöllisen epäsäännöllisesti ohjannut uimakouluja, ja varsin mieluisaa hommaa se on yhä edelleen. Ohjausfilosofiani peruspilareita on, että lapsilla tulisi olla mukavaa. Uuden oppiminen tapahtuu usen ”ahaa-Elämyksen” kautta, ja pyrinkin tuottamaan elämyksiä lapsille sallimalla omaehtoisen liikkumisen vedessä, ja tarvittaessa  ”tönäisemällä” oikeaan suuntaan. Ohjaamisessa parasta onkin juuri näiden ahaa-elämysten ja oppimiskokemusten näkeminen.