KILPAILUTOIMINTA

Viikinsaaren ympäriuinti

Vuoden 2020 Viikinsaaren ympäriuinti on peruttu koronavirusepidemian aiheuttamien haasteiden vuoksi. Tervetuloa mukaan ensi kesänä!

Vuoden 2019 tulokset

Vuoden 2019 kilpailu on päättynyt. Kiitos kaikille mukana olleille kilpailijoille, kannustajille ja toimitsijoille. Kiitos myös yhteistyötahoille Hopealinja, K-Market Vellamonkatu, Team Laine, Tampereen Vihurit, Tampereen sukeltajat ja Satamatoimisto. Tervetuloa mukaan jälleen ensi vuonna!

Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma, Viikinsaaren ympäriuinti, järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1919. Vuonna 2019 saari kierrettiin jo 82. kerran.

Luonnonkaunis Viikinsaari tarjoaa tapahtumalle upeat puitteet. Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvessä Tampereen edustalla n. 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Saaressa on myös tasokas ravintola ja kioski, jotka palvelevat kilpailijoita ja katsojia kisojen ajan ja myös sen jälkeen.

Uinnissa kärkiryhmä taistelee tosissaan voitosta mutta suurin osa uimareista tulee paikalle haastamaan itsensä ja nauttimaan avovesiuinnista kauniissa järvimaisemassa. Valittavana on kaksi matkaa: perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100m tai puolikas n. 800m. Uinnin jälkeen voi rauhassa nauttia saunasta ja kerrata uinnin tapahtumat kilpakumppaneiden kanssa.

Ennätykset:
Ennätysaika (miehet): Kalle Varonen (TaTU), 23.08, vuonna 1997
Ennätysaika (naiset): Maria Albert (TaUS), 26.22, vuonna 2006
Eniten osallistumisia: Kalevi Salminen (TaTU), 51 kertaa
Eniten voittoja: Kalle Varonen (TaTU), 8 kertaa
Ensimmäisen ympäriuinnin voittaja: Kalle Latva (TY), 40.12

Yhteystiedot

Lisätietoja tapahtumasta: tommi.backman@tatu.fi