KILPAILUTOIMINTA

Viikinsaaren ympäriuinti

Kiitos osallistumisesta vuoden 2022 Viikinsaaren ympäriuintiin.
Tervetuloa uudelleen ensi vuonna!

31.7. kamppailtiin jälleen TaTU:n avovesiklassikon Viikinsaaren ympäriuinnin voitosta!  Tämän vuoden kisaan lähdettiin peräti 93 uimarin voimin 🏊‍♀️🏊 Kilpailu päästiin viemään läpi aurinkoisessa säässä🌞

Kiitos kaikille osallistujille ja toimitsijoille, jotka olitte jälleen mukana toteuttamassa tämän vuotista tapahtumaa! Ensi vuonna taas uudelleen.

Tapahtuman historiaa

Suomen vanhin avovesiuintitapahtuma, Viikinsaaren ympäriuinti, järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1919. Vuonna 2022 saari kierretään jo 84. kerran.

Luonnonkaunis Viikinsaari tarjoaa tapahtumalle upeat puitteet. Viikinsaari sijaitsee Pyhäjärvessä Tampereen edustalla n. 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Saaressa on myös tasokas ravintola ja kioski, jotka palvelevat kilpailijoita ja katsojia kisojen ajan ja myös sen jälkeen.

Uinnissa kärkiryhmä taistelee tosissaan voitosta mutta suurin osa uimareista tulee paikalle haastamaan itsensä ja nauttimaan avovesiuinnista kauniissa järvimaisemassa. Valittavana on kaksi matkaa: perinteinen Viikinsaaren ympäriuinti n. 2100m tai puolikas n. 800m. Uinnin jälkeen voi rauhassa nauttia saunasta ja kerrata uinnin tapahtumat kilpakumppaneiden kanssa.

Ennätykset:
Ennätysaika (miehet): Kalle Varonen (TaTU), 23.08, vuonna 1997
Ennätysaika (naiset): Maria Albert (TaUS), 26.22, vuonna 2006
Eniten osallistumisia: Kalevi Salminen (TaTU), 51 kertaa
Eniten voittoja: Kalle Varonen (TaTU), 8 kertaa
Ensimmäisen ympäriuinnin voittaja: Kalle Latva (TY), 40.12