KILPAILUTOIMINTA

Kilpauinti

Kilpauinti on TaTUn ydintoimintaa

Valmennusjärjestelmämme tavoitteena on mahdollistaa motivoituneen uimarin nousu pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen työnteon myötä aina maailman huipulle asti. TaTUlla on kilpauimareille käytössä ns. uimarinpolku joka tukee tätä tavoitetta. Toisaalta TaTU tarjoaa myös mahdollisuuden urheilijalle harrastaa kilpauintia omalla tasollaan, vaikkei maailman huippu olisikaan tavoitteena.

Nuoria uimareitamme kannustamme monipuoliseen eri lajien harrastamiseen ja kokeilemiseen sekä kokonaisvaltaiseen liikkumiseen. Mitä vanhemmaksi urheilija tulee, sen lajispesifisemmäksi harjoittelu muuttuu. Seuralla on tärkeä rooli urheilulliseen ja terveelliseen elämäntapaan kasvattajana myös altaan ulkopuolella. Seuran uimarit sitoutuvat noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä.

Uimareiden lisäksi TaTU tarjoaa kehityspolun myös valmentajalle. Kokeneiden valmentajien tuki, yhteishenki, yhteiset koulutukset ja mahdollisuus kouluttautua myös seuran ulkopuolisissa koulutuksissa tarjoavat valmentajalle mahdollisuuden kehittää itseään ja edetä urallaan.

TaTUlaiseen kilpauintikulttuuriin kuuluu vahva yhteishenki, toisten kannustus ja yhdessä tekeminen. Valmentajamme ovat sitoutuneita ja suhtautuvat intohimoisesti lajiin. Verrattain pienet ryhmäkoot tukevat laadukasta valmennusta. Meillä on oma persoonallinen tapamme tehdä kilpauintia ja se on tuottanut viime vuosina aikuisten sarjoissa lukuisia henkilökohtaisia ja viestien Suomen mestaruuksia, EM- ja MM-finaalipaikkoja, sekä menestystä kansallisissa nuorten sarjoissa.