TaTU:n uimareille huippumenestystä EM-uinneista!

08.11.2021

Kuva: Uimaliitto

Kolme TaTU:n uimaria valittiin edustamaan Suomea lyhyen radan EM-uinteihin 2.-7.11. Joukkueessa uivat Ida Hulkko, Veera Kivirinta ja Olli Kokko. Lisäksi seuran edustusryhmässä harjoitteleva Kemin Työväen Uimareita edustava Ronny Brännkärr valittii myös joukkueeseen. TaTU:n päävalmentaja Jere Jännes toimi Suomen joukkueen valmentajana kilpailuissa.

Kilpailut olivat huikea menestys kaikille TaTU:n uimareille. Yhteensä tamperelaisnelikko saavutti kolme henkilökohtaista finaalipaikkaa ja kuusi Suomen ennätystulosta. Kisojen kovimmasta suomalaissuorituksesta vastasi Ida Hulkko, joka sijoittui neljänneksi 50 m rintauinnissa. Sadaosat eivät olleet tällä kertaa hänen puolellaan sillä EM-mitali jäi vaivaisen 0.02 s päähän. Lisäksi hän sijoittui seitsemänneksi 100 m rintauinnissa. Ida sai EM-finaaliin seurakseen Veera Kivirinnan, jonka kohtalona oli harmillinen hylkäys finaaliuinnissa. Veera selvitti 100 m rintauinnissa tiensä välieriin ja lopullinen sijoitus oli 11.

Olli Kokko paranteli peräti neljästi Suomen ennätystä! 100 m ja 50 m rintauintien SE-tulos parani kummassakin kahteen kertaan. Olli nappasi välieräpaikan molemmilla matkoilla ja lopulliset sijoitukset olivat 10. 50 m ja 14. 100 m matkalla. 50 m matkalla hän rikkoi myös MM-kilpailuiden aikarajan. Olli oli myös EM-finaalissa tuomassa Suomen viestijoukkueelle seitsemättä sijaa 4×50 m mixed sekauintiviestissä.

Ronny Brännkärr nappasi 100 m sekauinnissa Jani Sievisen nimissä olleen Suomen ennätyksen nimiinsä. Aika riitti välierissä sijaan 9. Vastaavan tempun Ronny teki myös 100 m selkäuinnissa, kun hän paransi semifinaalissa omaa SE-tulostaan aikaan 52.15 ja sijoittui lopputuloksissa 14.

Medianostoja viime viikolta:

Aamulehti 2.11.: Suomen EM-uintijoukkueesta iso osa kuuluu TaTU Tampereen ryhmään – valmentaja luottaa omaan tapaan ja kahteen erikoiskonstiin

Aamulehti 2.11.: TaTU Tampereen Ida Hulkko ja Veera Kivirinta välieriin EM-uinneissa, samoin Mimosa Jallow

Tamperelainen 3.11.: Tamperelaiset uimarit lähtivät innolla EM-kilpailuihin – ”Asiat alkavat hiljalleen siirtyä kohti normaalimpia olosuhteita”

Ilta-Sanomat 3.11.: Olli Kokko jysäytti Matti Mattssonin SE:n uusiksi EM-uinneissa: ”Toivottavasti en suututtanut Mattia”

Lapin Kansa 4.11: Ronny Bränn­kärr rikkoi EM-vä­li­eräs­sä 100 metrin sel­kä­uin­nin Suomen en­nä­tyk­sen

Ilta-Sanomat 6.11.: Kokko jälleen SE-vauhdissa, myös Hulkko ja Kivirinta uivat EM-finaaliin

Aamulehti 7.11.: TaTU Tampereen Ida Hulkko jäi EM-mitalista kaksi sekunnin sadasosaa, Kivirinta hylättiin finaalissa – Suomi ei päässyt kisoissa mitaleille

Helsingin sanomat 7.11.: Ida Hulkko ui jäi EM-mitalista 0,02 sekuntia: ”Mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon”