Menestystä EM-uinneista!

18.08.2022

KUVA: Deepbluemedia

TaTU:n uimarit Veera Kivirinta ja Olli Kokko kisasivat Roomassa EM-uinneissa 11.-17.8. TaTU:n päävalmentaja Jere Jännes toimi joukkueen valmentajana. Molemmat uimarit saavuttivat hienoa menestystä kisoissa yltäen EM-finaaliin saakka.

Olli Kokko eteni finaaliin 50 m rintauinnissa ja paransi finaaliuinnissa Suomen ennätystulosta aikaan 27.26. Tulos riitti viidenteen sijaan ja EM-pronssikin jäi vain 15 sadasosan päähän. Edellinen SE-tulos oli Eetu Karvosen nimissä vuodelta 2009.

Veera Kivirinta eteni jälleen kerran arvokisafinaaliin 50 m rintauinnissa. Lopputuloksena oli tällä kertaa hieno viides sija. Veera ui alkuerissä oman ennätyksensä 30.34 joka jäi ainoastaan 15 sadasosaa Ida Hulkon nimissä olevasta SE-ajasta.

TaTU onnittelee molempia upeista suorituksista!!

EM-uinnit sekä TaTU:n uimarien menestys huomioitiin myös laajasti kotimaisissa medioissa. Alla linkki muutamaan juttuun:

Yle urheilu 17.8.: Veera Kivirinta, 27, liikuttui kyyneliin kesken haastattelun – huiman EM-finaalin uineen suomalaisen elämässä suuri muutos

Aamulehti 17.8.: Veera Kivirinta ei pystynyt EM-finaalissa eiliseen uintivauhtiinsa ja sijoittui viidenneksi

Lapin Kansa 17.8.: Veera Ki­vi­rin­ta hui­pen­taa suo­ma­lais­ten EM-uin­nit kes­ki­vii­kon rin­ta­uin­ti­fi­naa­lis­sa

Aamulehti 16.8.: Veera Kiviranta ui finaaliin 50 metrin rintauinnissa, Laura Lahtinen karsiutui 200 metrin perhosuinnissa

Helsingin sanomat 16.8.: Veera Kivirinta teki muhkean parannuksen ja eteni vakuuttavasti EM-välieriin – mestaruuttaan puolustanut Liukkonen pettyi rajusti

Aamulehti 16.8.: TaTU:n Olli Kokko yllätti EM-finaalissa, Suomen ennätys toi viidennen sijan – ”Näitä tunteita ei saa mistään rahalla”

Turun sanomat 16.8.: Olli Kokko yllätti EM-altaassa, rintauinnin SE toi viitossijan: ”Aivan sairas tunnelma”

Yle urheilu 16.8.: Olli Kokolta hurja uinti EM-finaalissa – rikkoi Suomen ennätyksen ja tuli haastatteluun häkeltyneenä: ”Aivan sairas melu”

Aamulehti 15.8.: TaTU:n Olli Kokko kauhoi 50 metrin rintauinnissa EM-finaaliin – ”Tuli kylmät väreet ja sydän hakkasi hulluna”

Yle urheilu 15.8.: Olli Kokko Mattssonin uimalaseilla rintauinnin EM-finaaliin – ”Tuntui ihan kuin olisi mennyt Colosseumille gladiaattorina”

Aamulehti 15.8.: TaTU Tampereen Olli Kokko eteni 50 metrin rintauinnin EM-välieriin – valmentajalta kuittia ajasta

Aamulehti 12.8.: TaTU Tampereen Kivirinta lähellä välieräpaikkaa – Suomalaisuimarien paukut säästyivät EM-kisojen päämatkoille

Aamulehti 4.8.: Tamperelaiset Veera Kivirinta ja Olli Kokko valittu uinnin EM-kisoihin