Koronavirustiedote (14.4.)

13.04.2020

Tilanne 14.4.

Sopeutamme toimintaamme
Koronavirustilanteesta johtuen myös TaTU Tampere sopeuttaa toimintaansa poikkeusolojen aikana. Seuran toimisto on siirtynyt etätöihin ja osa työntekijöistämme toteuttaa lyhennettyä työaikaa ja vuosiloma- tai lomautusjärjestelyitä. Toimisto ei kuitenkaan ole poikkeusolojen vuoksi suljettuna, vaan yhteyttä voi edelleen ottaa kuten ennenkin. Mikäli et tavoita haluamaasi henkilöä, otathan yhteyttä hänelle merkittyyn tuuraajaan. TaTU Tampereen yhteystiedot löytyvät: https://tatu.fi/tatu-tampere/

Poikkeusolot jatkuvat
Poikkeusolot Suomessa jatkuvat tähän tietoon ainakin 13.5. saakka. Tästä syystä myös TaTU:n toiminta on tauolla ainakin toukokuun puoleenväliin saakka.
Käytännössä kaikki järjestämämme toiminta on tällä hetkellä pysähdyksissä etävalmennusta lukuunottamatta. Olemme kuitenkin jo luoneet toimintasuunnitelman valmiiksi toiminnan mahdollisimman nopealle käynnistämiselle heti, kun se on mahdollista. Toivotaan, että se hetki on taas pian 🙂

Uimakoulut ja harrasteryhmät
Poikkeusolot ja rajoitukset estävät seuran uimakoulu- ja kurssitoiminnan pyörittämisen ainakin toukokuun puoleenväliin saakka. Pyrimme kuitenkin jatkamaan kevään uimakoulukautta heti, kun se on olosuhteiden puolesta mahdollista. Ilmoitamme uimakoulujen ja kurssien jatkosta sähköpostilla sekä nettisivuillamme heti, kun jatko on selvillä.

Kesäleirit
Pyrimme yhä järjestämään suunnitellut kesäleirit kesäkuun kolmella ensimmäisellä viikolla, jos se on viranomaisten suositusten perusteella mahdollista. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme leirien järjestämisestä toukokuussa.

_________________________________________

Tilanne 1.4.

Poikkeusolot jatkuvat

Valtioneuvosto tiedotti maanantaina poikkeusolojen ja rajoitustoimien jatkuvan Suomessa ainakin 13.5. saakka koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi. Tästä syystä myös TaTU:n toiminta on tauolla ainakin 13.5. saakka.

Kilpauintiryhmät

Seuran hallitus on tehnyt päätöksen, että kilpauimareille järjestetään harjoituksia vain etäyhteyden avulla, niin kauan kunnes viranomaiset purkavat epidemiaan liittyviä rajoituksia. TaTU Tampere haluaa näin kantaa yhteiskuntavastuuta sekä suojata omia seuratoimijoitaan ja urheilijoitaan. Myös Suomen Uimaliitto sekä Olympiakomitea suosittelevat urheilijoille tällä hetkellä omatoimiharjoittelua.

Kannustamme kilpauimareita tekemään mahdollisimman paljon omatoimista harjoittelua huomioiden kuitenkin viranomaissuositukset. Valmentajat ovat aktiivisesti pitäneet yhteyttä omiin ryhmiinsä ja antaneet ohjeita harjoittelun toteuttamiseksi. Toivomme, että myös vanhemmat olisivat aktiivisia ja motivoisivat uimareita harrastamaan liikuntaan. Tilanne on kaikkialla Suomessa sama eli kukaan ei altaassa pääse treenaamaan. Ne ketkä nyt pitävät omasta kunnostaan hyvin huolta ovat parhaissa asemissa alkusyksyn kisoissa 🙂

Uimakoulut ja harrasteryhmät

Poikkeusolot ja rajoitukset jatkuvat tähän tietoon ainakin 13.5. asti. Emme siis pysty käynnistämään uimakoulu- ja kurssitoimintaamme ainakaan ennen toukokuun puoltaväliä. Pyrimme jatkamaan uimakoulukautta heti, kun se on olosuhteiden puolesta mahdollista. Tällä hetkellä selvittelemme mahdollisuutta jatkaa kautta aina kesän kuukausille saakka. Seuraamme yhä tilanteen kehittymistä ja tiedotamme jatkosta seuran nettisivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä sähköpostitse.

Kesäleirit

Pyrimme yhä järjestämään suunnitellut kesäleirit kesäkuun kolmella ensimmäisellä viikolla, jos se on viranomaisten suositusten perusteella mahdollista. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme leirien järjestämisestä lähempänä kesää.

Seurapaitapäivä

Eilen vietettiin virallista seurapäiväpäivää. Sosiaalisessa mediassa näkyi komeasti paljon postauksia TaTU-paitapäällä. Kiitos kaikille, jotka lähditte tällä tavoin tukemaan seuraa haastavissa olosuhteissa!

_____________________________________________________

Tilanne 24.3.

Myös kesäkuun kilpailut on peruttu

Suomen Uimaliitto ilmoitti 24.3. peruvansa kaikki kesäkuun kansalliset kilpailut. Myös Tampereen Rollotapahtuma on siis peruttu. Ilmoitus asiasta: https://www.uimaliitto.fi/uutiset/kesakuun-kansalliset-arvokilpailut-peruuntuvat/

Kilpauimareiden omatoimitreenien toteuttaminen

Valmentajat ovat lähettäneet ohjeistuksia uimarien omatoimitreenien toteuttamiseen. Kannustamme uimareita ja perheitä harrastamaan vallitsevasta tilanteesta huolimatta paljon ja monipuolisesti liikuntaa. Toivomme, että vanhemmat motivoivat uimareita tekemään harjoitteita. Pikku-uimareille paras tapa toteuttaa liikuntaa on varmasti se, että koko perhe liikkuu yhdessä. Pieni harjoittelu auttaa myös jaksamaan elämää neljän seinän sisällä 😊 Harjoittelussa tulee kuitenkin muistaa viranomaisten asettamat rajoitukset, jotka saattavat yhä muuttua nopeastikin. Blue Card -lisenssiin kuuluva Pohjantähden tapaturmavakuutus kattaa vakuutetun harjoitusohjelman mukaisessa harjoittelussa (myös oheisharjoittelu) sattuneet tapaturmat. Vakuutus on siis voimassa myös omatoimiharjoituksissa, omatoimisilla lenkeillä ja kuntosaliharjoittelussa.

Kilpailu: treenivideo

TaTU lanseeraa kisan. Julkaisemme parhaat kotijumppa/treenivideot seuran somekanavilla. Mikäli siis haluat jakaa omat treenivinkkisi muille seurassa, lähetä videosi Whatsapilla allekirjoittaneelle (0405562977).

Uimakoulut ja harrasteryhmät

Pyrimme jatkamaan kevään uimakoulukautta heti, kun se on mahdollista. Tiedotamme jatkosta sähköpostitse heti, kun tiedämme milloin se on mahdollista.

Seuraa tilanteen vaikutusta

TaTU tiedottaa koronaviruksen vaikutuksista seuran toimintaan sähköpostitse, seuran nettisivuilla sekä somekanavissa.

Seuraa Uimaliiton tiedotusta koronatilanteesta: https://www.uimaliitto.fi/uutiset/uimaliiton-alaiset-kilpailut-peruttu-toukokuun-loppuun-asti/

Olympiakomitean vastaavatiedote: https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/15/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

___________________________________________________________________________________

Tilanne 17.3.

Valtioneuvosto teki eilen uusia linjauksia koronatilanteen takia. Linjaukset ovat voimassa 13.4. asti. Linjaukset sulkevat valtion ja kuntien harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat ja järjestöjen kokoontumistilat. Lisäksi julkiset kokoontumiset rajataan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.  TaTU:ssa tämä koskee kilpauimareiden harjoitusten, uimakoulujen, kurssien ja kokousten järjestämistä. Linjauksista johtuen TaTU ei järjestä uimakouluja, kursseja tai kilparyhmien yhteisharjoituksia ennen linjausten purkamista. TaTU suosittelee kilpauimareille omatoimista harjoittelua huomioiden viranomaisten asettamat rajoitteet. Valmentajat tulevat lähettämään uimareille ohjeita omatoimisen harjoittelun toteuttamiseen.

Seuran hallitus päätti sulkea 16.3. alkaen myös Rauhaniemen saunan koronatilanteesta johtuen toistaiseksi. Uudet rajoitukset koskevat myös Rauhaniemeä, joten myös sen avaamista harkitaan vasta sen jälkeen, kun valtioneuvoston rajoitukset poistuvat. Rauhaniemen talkoovuorot on keskeytetty siksi aikaa, kun sauna on kiinni. Kiinniolon ajalta vuorot siirtyvät tehtäväksi kesän jälkeen.

TaTU tiedottaa koronaviruksen vaikutuksista seuran toimintaan sähköpostitse, seuran nettisivuilla sekä somekanavissa.

Seuraa Uimaliiton tiedotusta koronatilanteesta: https://www.uimaliitto.fi/uutiset/uimaliiton-alaiset-kilpailut-peruttu-toukokuun-loppuun-asti/

Olympiakomitean vastaavatiedote: https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/15/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Lisätiedot ja kysymykset: Juho Allonen, , 0405562977

___________________________________________________________________________________

Tilanne 13.3.

TaTU Tampere peruu seuran hallituksen päätöksellä toistaiseksi ja välittömästi kaikkien kilpauinti ja uimakouluryhmien toiminnan koronavirus-tilanteesta johtuen. Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Toiminnan uudelleen käynnistämisestä ilmoitetaan erikseen.

Suomen Uimaliitto tiedotti eilen kilpailutapahtumien osalta seuraavaa: ”Kaikki Suomen Uimaliiton alaiset kansalliset kilpailut ja ottelut perutaan 31.5. asti henkilömäärästä riippumatta. Tämä koskee kaikkia Uimaliiton lajeja (uinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo) ja niiden liittojohtoisia tapahtumia, myös leirejä.

Uimaliiton ajankohtaista tiedote koronaviruksesta. https://www.uimaliitto.fi/ilmoitustaulu/ajankohtaista-koronaviruksesta/

Olympiakomitean ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun: https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/12/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Lisätiedot ja kysymykset: Juho Allonen, , 0405562977

______________________________________

Coronavirus briefing

With the board’s decision, TaTU Tampere will for the time being cancel all swimming practices and swim schools, effective immediately. This is due to the current coronavirus situation. Officials in Finland currently recommend avoiding gatherings and recreational (group) activities to prevent spreading of the virus. Resuming of our club’s activities will be announced separately.

Yesterday (12.3.) Finnish Swimming Association announced the following: ”All national competions and matches organized under the Finnish Swimming Association will be cancelled until 31.5. regardless of the events’ headcounts. This concerns all sports under Finnish Swimming Association (swimming, diving, synchronized swimming and water polo) and their association-led events, including camps.”

Additional information and questions:
Juho Allonen
Executive director, TaTU Tampere ry
, 0405562977