Ida Hulkon SE-uinnille myös FINA:n hyväksyntä – Olympialaisten A-raja nyt taskussa

22.07.2020

TaTU:n Ida Hulkon kesäinen hirmuilta Tampereen kutsukilpailuissa sai nyt kirsikan kakun päälle, kun kansainvälinen uimaliitto FINA hyväksyi kesäkuun Tampere Invitational -kilpailut viralliseksi näyttökilpailuksi. Täten myös Idan kisoissa uima 100 metrin rintauinnin Suomen ennätys 1:06.90 kelpaa virallisesti Tokion olympialaisten A-rajan 1:07.07 alitukseksi.

Tieto virallisesta aikarajasta tuli sekä Idalle että päävalmentajallemme Jere Jännekselle yllätyksenä. Molemmat ovat varsin mielissään siitä, että aikarajan tavoittelu on nyt ohi, ja täysipainoinen työskentely kohti huippusuoritusta Tokion olympia-altaassa voidaan aloittaa.

-Kesäkuun kisan ja SE:n hyväksyminen olympianäytöksi kruunaa kaiken sen piilossa tehdyn työn. Jeren kanssa aikaa on hallilla vietetty välillä liiaksikin, mutta nyt ei tarvitse enää tuhlata liikaa energiaa aikarajan jahtaamiseen, vaan voi keskittyä harjoitteluun kohti Tokiota, Hulkko kommentoi FINA:n hyväksyntää tuoreeltaan.

TaTU:n väki toivottaa onnea Iitulle aikarajasta, ja hurjasti tsemppiä viimeisille etapeille kohti Tokion kesää 2021!

Lisätietoja ja -kommentteja Uimaliiton uutisartikkelissa: https://www.uimaliitto.fi/uutiset/fina-hyvaksyi-ida-hulkon-olympiarajan-alituksen/