KILPAILUTOIMINTA

Valmennus

TaTU:laisen valmennuksen kulmakiviä ovat yksilöllisyys, pitkäjänteisyys, yhteisöllisyys ja yhteistyö.

Yksilöllisyys on uimarin kohtaamista, aitoa vuorovaikutusta, kuulumisten vaihtoa ja huolehtimista. Se on uimarin henkilökohtaisen kehitystahdin huomioimista ja tukemista. Yksilöllisyys korostuu sitä enemmän, mitä vanhempien uimareiden kanssa ollaan tekemisissä.

Pitkäjänteisyydestämme kertoo se, ettemme pyri polttamaan uimareita loppuun juniorivuosina, vaan rakentaa uraa kestävästi pitkällä tähtäimellä. Nuorten uimareiden kanssa teemme pitkäjänteisesti töitä rakentaen vahvoja perustaitoja ja -tietoja, jotka mahdollistavat nousun aina kansainväliselle huipulle asti.

Yhteisöllisyys näkyy toiminnassamme. Vahva seura kasvattaa vahvoja yksilöitä. Pyrimme luomaan kannustavan ja luotettavan yhteisön, jossa positiivinen sisäisen kilpailu ajaa uimareita eteenpäin. Tavoitteemme on luoda harjoituksiin ja kilpailuihin turvallinen ilmapiiri, joka rohkaisee antamaan kaikkensa ja onnistumaan, mutta tarjoaa kannustusta ja hyväksyntää myös vastoinkäymisten hetkellä.

Yhteistyöllä pääsemme pidemmälle. Pienehkönä seurana meidän on helppo järjestää jopa koko seuran yhteisiä tapahtumia ja harjoituksia. Hyödynnämme tätä mahdollisuutta mm. yhteisten leirien muodossa. Yhteisissä tapahtumissa seuran valmentajien tietotaito saadaan laajasti kaikkien käyttöön ja hyvät ideat sekä näkemykset pystytään jakamaan.

 

Valmentajat

 

Jere Jännes

Päävalmentaja

Reilusta kolmestakymmenestä elinvuodestani olen ollut uimarina ja uintivalmentajana reilusti yli 20 vuotta, nyt elän omaa unelmaani ammattivalmentajana. Uintipiireissä olen tunnettu intohimoisuudesta ja omistautumisesta lajia kohtaan. Valmennusfilosofiani perustuu vahvan perustyön tekemiseen sekä uimareiden kohtaamiseen yksilöinä. Valmennuksen lisäksi yritän harrastaa urheilua sekä löytää aikaa kotielämälle.

Harri Varjoranta

Olen valmentanut 90-luvun puolesta välistä alkaen ja käynyt useita uimaliiton valmentajakoulutuksia. Mielestäni valmentajan tärkein tehtäväni on ohjata ja tukea uimaria kehittymään sekä saavuttamaan tavoitteensa. Luottamus vaatii avointa vuoropuhelua sekä jokaisen huomioonottamista yksilönä, vaikka ryhmänä toimitaankin.

Anu Saarinen

Olen ollut uinnin parissa pian 30 vuotta. Pitkää uintiuraani voidaan luonnehtia menestyksekkääksi, kohokohtia ovat olleet EM edustukset sekä SE 200m perhosuinnissa. Suomen lisäksi olen harjoitellut Yhdysvalloissa ja Hollannissa. Valmentamisen aloitin 2007. Valmentajana haluan haastaa urheilijoita ylittämään itsensä heidän omien tavoitteidensa mukaan. Uskon vahvaan perustyöhön monipuolisuutta unohtamatta. Positiivisuus, avoimuus ja toimiva keskusteluyhteys ovat hyvän urheilija-valmentajasuhteen keskiössä.

Noora Nyberg

Omaa uintitaustaa minulla on yli 13 vuoden ajalta ja oman uintiurani loputtua siirryin valmentamaan ja ohjaamaan uimakouluja. Tällä hetkellä valmennan R9-ryhmää. Parasta valmentamisessa on nähdä uimareiden nopea kehittyminen. Opiskelen tällä hetkellä matemaattisten aineiden opettajaksi ja diplomi-insinööriksi.

Tiina Soukka

Olen toiminut valmentajana 15-vuotiaasta saakka. Uin itse kilpaa 14 vuotta kunnes armeijavuoden jälkeen 2017 siirryin täysin vain valmennushommiin. Valmentajaksi päädyin oman kiinnostuksen kautta. Tykkään ottaa vastuuta ja oppia uutta. Lastenkin kanssa tulen kuulemma hyvin toimeen. Tällä hetkellä opiskelen luokanopettajaksi.

Riku Rimpelä

Aloitin oman uintiurani TaTU:ssa 11 vuotiaana ja uin juniori-ikäsarjat läpi. Uintiurani loputtua olin käynnistämässä kilpauintikoulua TaTU:ssa. Uinnista haasteellisen ja mielenkiintoisen tekee se, että vedessä liikkuminen ei ole ihmiselle luontevaa. Se tuo valmentamiselle ja uimareille mahdollisuuden jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. 2015 lähtien olen työskennellyt perustajana ja osakkaan Trainesensellä, joka kehittää uimareille älylättäriä.

Teppo Myllymäki

Olen itse uinut TaTU:ssa ja käynyt läpi seuran uimarinpolun aina junioriryhmistä lähtien edustusryhmään asti. Uintiuran jälkeen valmennukseen tarvittiin apukäsiä, joten siirryin altaan laidalle. Valmentamiseen tuli muutama vuosi taukoa mutta lasten aloitettua uimaan TaTU:ssa palasin valmennustehtäviin. Mielestäni uinti on kokonaisvaltainen hieno laji ja sitä pitää suorittaa ilon kautta! Siinä parasta ovat ehdottomasti kaverit.

Tina Belaic

Olen entinen menestynyt keihäänheittäjä ja rakastan urheilua sekä valmentamista. Uinnin parissa olen ollut mukana vuodesta 2009, kun vanhin poikani aloitti kilpauinnin. Olen käynyt uimaliiton I- ja II-tason valmentajakoulutukset.

Kaisa Mäki

Uin itse kilpaa noin 10 vuoden ajan. Oman uintiurani loppuessa silloinen valmentajani ehdotti, että ryhtyisin itse valmentamaan. Valmentajan työt aloitin 2013 ja sen jälkeen olen valmentanut niin IKM-, NSM- kuin SM-ikäisiäkin uimareita. Henkilökohtainen suosikki lajini on rintauinti. Mielestäni Suomessa uimataito on elinehto.

Saara Sojolin

 

Esittely tulossa

Jiri Lepola

Olen oman menestyksekkään uintiurani jälkeen ehtinyt valmentamaan yli kymmenen vuotta TaTU:n uimareita sekä Paralympiajoukkuetta 2004 Paralympialaisissa. Olen toiminut myös Tampereen Urheiluakatemian uintivalmentajana. Olen pahan näköinen, mutta hyvätapainen, joten minua ei tarvitse pelätä kohdatessa!

Oona Järvinen

Aloitin valmentamisen 2013 keväällä lopetettuani itse uinnin. Harrastin uintia 9 vuotta. Olen käynyt Taso I ja II valmentaja koulutukset sekä Nallepaini, Nassikkapaini ja EasySwim koulutukset. Opiskelen tällä hetkellä liikunnanohjaajaksi.

Antti Hakkarainen

 

Olen nuori kesällä 2016 oman uintiurani lopettanut valmentaja. Nuorena valmentajana uskon, että pystyn samaistumaan uimareiden asemaan, ja ymmärtämään heitä valmentajana paremmin.

Maru Granroth

Olen ollut TaTU:n toiminnassa mukana jo 70-luvulta lähtien. Oman uintiurani jälkeen olen viettänyt lukuisia vuosia valmentajana ja uimakouluohjaajana. Marusta on sanottu: ”Ylöjärven rautarouva on ollut yksi kantavia voimia rakennettaessa TaTU:n nykyistä menestystä. Hänen kokeneiden juniorivalmentajan sormiensa läpi ovat kulkeneet myös monet seuran nykyisistä valmentajista ja edustusuimareista. Maru on tunnettu tiukasta ja määrätietoisesta valmennusotteestaan, jota hän ylläpitää sopiva pilke silmäkulmassaan.”

Matti Tikkanen

30-vuotta uinnin äärellä ja samassa seurassa alusta pitäen. Oman aktiiviuran lopettelin 2004, jolloin olin jo ehtinyt tutustumaan valmentamisen ihmeelliseen maailmaan muutaman vuoden. Mielestäni valmentajan tehtävä on tukea ja kannustaa uimaria kehittymään uimarina, urheilija ja yksilönä. Valmentajan elämänkokemuksella on vahva merkitys lasten ja nuorten urheilijoiden kasvaessa aikuisuuteen. Arvostan uimarissa rehellisyyttä omaan tekemiseen sekä uskallusta kokeilla omia rajojaan.

Lotta Ruppa

 

Oman uintiurani aloitin KooVeen vauvauinnissa josta jatkoin vesiralliin asti. Kiinnostus lajia kohtaan kasvoi ja kaipasin lisää haastetta jota löytyi TaTUsta. Uinnin ohella alkoi myös kiinnostaa valmentaminen, johon pääsin mukaan syksyllä 2016.

Ninna Salminen

Kilpauntiurani olen aloittanut Vantaalla, ensin altaassa ja viimeisen viiden vuoden aikana myös altaan reunalla uimaopettajana ja valmentajana. Tampereelle muutin 2014 opiskelemaan yliopistolle filosofiaa ja nyt palaan vuoden tauon jälkeen valmennuksen pariin TaTUn riveissä.

Saija Myllymäki

Oma uintiurani päättyi vuonna -95. Tämän jälkeen pelasin vesipalloa muutaman vuoden ja valmensin samalla seuramme uimareita junnuista ykkösryhmään. Muutaman välivuoden jälkeen palasin takaisin aktiiviseen seuratoimintaan, kun omat lapseni aloittivat uintiuransa. Seuratoiminta on tuonut elämääni mm. aviomiehen ja liudan ihania ystäviä… Ammatikseni teen sairaanhoitajan töitä, mutta taustalla minulla on myös lähihoitajan paperit, liikunnanohjaajan perustutkinto sekä monia valmennukseen liittyviä kursseja. Omasta kunnostani pidän edelleen huolta liikkumalla aktiivisesti ja monipuolisesti.

Ida Hulkko

Oman uintiurani parhaat saavutukset ovat olleet EM 5. ja MM 8.  Lisäksi minulla on 50 m rintauinnin SE ja useita Suomen mestaruuksia. Uintimaajoukkueessa olen ollut 2014 lähtien. Koen, että omien kokemuksieni pohjalta pystyn antamaan valmennussuhteen erilaisen näkökulman. Mielestäni valmentaja-urheilijasuhteessa tärkeintä on ymmärrys ja kunnioitus.  Itse uimarina olen kokenut valmennuksen raakuuden ja hyödyt, joten omaan molemmat näkökulmat.

Jussi Sinkkonen

 

Esittely tulossa

Piritta Sarkki

Olen tullut TaTUun vuonna 1985 . Ensimmäiset 16 vuotta uimarina ja sen jälkeen valmentajana. Vuosien saatossa olen valmentanut kaikenikäisiä, mutta juniorivalmennus on mielestäni ehkä kaikkein mukavinta. Siinä saa olla mukana ohjaamassa ja kasvattamassa pikku-uimareita, sekä nähdä aitoa oppimisen iloa.
Olen myös ohjannut uimakouluja, erityisuimakouluja sekä erilaisia tekniikkaryhmiä.

Roosa Tynkkynen

Esittely tulossa

Veli-Pekka "Vellu" Erenius

 

Esittely tulossa

Aija Harju

Esittely tulossa

Noora Kukkonen

Olen uinut 10 vuotta ja näistä kahdeksan TaTUn riveissä. Uin tällä hetkellä 2. ryhmässä. Valmentaminen on aina kiinnostanut minua, ja syksyllä 2017 Tiina sai minut mukaan silloiseen seiskaryhmään. Innostuinkin alusta alkaen valmentamisesta toden teolla, sillä opin siinä paljon uutta ja samanaikaisesti sain siirtää omaa tietoani uinnista eteenpäin pikku-uimareille. Omassa valmennuksessani hyödynnän paljon omaa uintiuraani ja pyrin olemaan hyvä roolimalli niin valmentajana kuin uimarinakin. Aloitan syksyllä 2019 opiskelut TAMKissa sairaanhoitajaksi.

Kati Tikkanen

Valmennushommia olen tehnyt vuodesta 1998 saakka, joskin muutaman vuoden keskityin enemmän perhe-elämään, kisojen järjestelyihin sekä TaTU:n hallitustyöhön. TaTU:ssa olen aloittanut uimarina 5-vuotiaana ja antoisan uintiuran jälkeen siirryin altaan reunalle valmennuspuuhiin. Voin siis ylpeänä sanoa olevani kokenut Tatulainen! Valmennusuralle mahtuu uimareita ihan pienistä uimarin poikasista aikuisiin jääkarhuihin. Uinnin valmennuskoulutusta olen vuosien saatossa hankkinut Uimaliiton ja TUL:n kursseilla. TaTU:ssa valmentajana on parasta valmentajien kesken vallitseva leppoisa ja humoristinen ilmapiiri, jossa hommat tehdään uimareiden parhaaksi, täydellä sydämellä ja pilke silmäkulmassa!

Piia Jokihaara

 

Esittely tulossa

Nora Kosonen

 

Esittely tulossa

Tommi Nisula

 

Olen Hämeenlinnan uimaseuran kasvatti ja siirryin TaTU:n riveihin harjoittelemaan sekä valmentamaan vuonna 2010. Valmennushommia olen tehnyt vuodesta 2004 lähtien ja väliin on mahtunut kaikkea mahdollista uimakouluista aikuisten tekniikkakursseihin. Omakohtaiset kokemukseni 14 vuotta kestäneen uintiurani ajalta antavat hyvän perspektiivin sille mitä kilpauinnissa vaaditaan harjoituksellisesti. Valmennusosaamistani olen oman urani aikana ja jälkeen kehittänyt käymällä Uimaliiton tasojen 1-3 valmentajakoulutukset sekä valmentajan ammattitutkinnon. Tykkään myös käyttää vapaa-aikaani valmennusosaamiseni kehittämiseen ja uuden oppimiseen. Valmennuksessa korostuu jokaisen huomioiminen yksilönä unohtamatta yhtenäisessä ryhmässä tekemisen tärkeyttä ja motivoivaa harjoitusympäristöä.